Geocach dag 2

 

Vandaag, donderdag 6 juli , besluiten we weer een daagje te gaan geocatchen. Dit vanwege de prachtige plekken waar je terecht kan komen en waar je anders gewoon voorbij rijdt. De ene plek is een bos en de andere is langs de Loire. We vangen aan in het bos en komen aan op een plek waar we de auto kunnen stallen. Met enige regelmaat vind je op de plek waar de geocaches beginnen ook de coordinaten van een parkeergelegenheid en zo ook hier. Dus rijden we over een karrespoor ( of is dit een karrenspoor ) en parkeren het hok langs een doorgaand wegje. Dan begint het, water mee, camera mee, tas mee, andere schoenen aan en wij vertrekken. Nummer 1 zo gevonden, nummer 2 idem dito. Nummer 3 iets langer zoeken en dan blijkt dat iemand het leuk gevonden heeft om de boel kapot te maken. De doos is in stukken en nergens een boekje te vinden waar je je  naam in schrijven kan.
Gebeurt helaas nog steeds veel te vaak. Na dit doorgegeven te hebben aan de eigenaar gaan we verder. Overal spinnen en spinnenwebben en muggen, vliegen en alles wat op aarde leeft aan klein kruipend materiaal in dat bos en bij ons. Maar wij laten ons niet kennen en gaan door. Na ze alle 6 gevonden te hebben komen we weer bij de auto aan. Daar verorberen we onze lunch die we gekocht hebben bij de Super U. Het liefst hadden wij die natuurlijk in een daarvoor bestemd ethablisement gebruikt , teneinde de plaatselijke horeca wat te versterken, maar daar doen onze Franse medewereldbewoners niet aan. Overal waar wij vandaag gereden hebben, echt in alle dorpjes, is alles dicht en op slot. Mocht er ooit een wereldveroveraar zijn die Frankrijk over wil nemen, heb ik een tip : Kom om 12:05 aan en om 16:01 krijg je als je geluk hebt enige tegenstand. De allergoedkoopste vakantie tot nu toe hebben wij hier weer meegemaakt. Als je in Engeland een trip van 10 kilometer maakt en je besluit om in iedere kroeg die je tegenkomt een pint te gaan drinken en je begint om 12:00 uur, dan kom je geen 2 dorpen ver. En hier kun je het hele land doorkruisen. Alles dood en dood stil. Als je wilt onthaasten is dat geweldig, maar als je zo rond de klok van 14:00 uur iets wilt gebruiken en je bent niet in Blois, Parijs, Toulouse of enige andere grote stad, dan ga je gewoon dood. Maar goed, voor 4.05 euro een broodje en een plastic flesje melk gekocht en  naar de Loire ( dichtbij Bloi ) gereden. Daar tikt de temperatuurmeter 40 graden aan en proberen wij toch om aan de gang te gaan. Ik vind de eerste 2 en Marja klimt op een tunnelzijde
om nummer 3 naar binnen te halen. Dan wordt het echt te gortig en verlaten we de cacheside. We gooien de handdoek in de ring. Het is 16:06 uur en we gaan op zoek naar koffie. Gewoon een lekker bakkie koffie. In dat grote mooie groene Frankrijk. Uiteindelijk komen we na bijna een uur gereden te hebben in het dorpje voor Sassay aan en vinden daar een kastelein die de zaak open heeft gedaan. Twee koffie en twee bier graag, zeg ik in mijn allerbeste Frans. Na dit genuttigd te hebben haal ik er nog 1 omdat ....tja nu is ze er nog. Had ik al gezegd dat dit de mooiste kastelein was die ik hier in Frankrijk heb gezien ? Maar goed, even douchen is geen overbodige luxe en dus op naar de B&B.

Vanavond weer een stukje om de vijver wandelen en morgen gezond weer op. Dan gaan we naar de grotten. Ook leuk. U hoort van ons.