Brocante markt en diefstal !

 

Zo, vanmorgen uit bed gekomen en de temp was heerlijk. Zelfs aan de koude kant. Maar diehards als wij zijn, hebben wij gewoon buiten breakfast genoten. Nu moet je niet aan 17 graden denken, eerder 23, maar ten op zichte van de avond en de nacht er voor was het heerlijk koel. Na de maaltijd hebben we heerlijk gekeuveld en rond de klok van 11.00 uur afgereisd naar de brocante markt. Marja stond er op dat we met onze eigem Fiat zouden gaan, ondaks dat Rene zijn Megane al open gezet had en de motor gestart. Maar als mijn vrouw iets wil, dan is zelfs de onverbiddelijkheid van een oude landmachtgeneraal niet bij machte haar tot andere gedachten te brengen. En dus, gingen we met de Fiat. Daar aangkomen hebben we rondgekeken en Alwina heeft wat spulletjes gekocht. Rene zou die wel even naar mijn auto brengen en ik heb van een meter of 50 de deur van de Fiat geopend. Spullen rechts achterin gelegd en een handgebaar leerde mij dat de boel weer afgeslopten kon worden. So I did. Rene hoort de sloten nog dichtgaan en we gingen verder de brocante markt verkennen. Tot wij terug kwamen en ik het voertuig weer van slot wilde halen. Toen stond deze niet ! op slot. Vreemd, maar alla, we doen toch de net aangeschafte spullen terug in de achterklep. Want we willen immers zelf nog even zitten. Daarna nog even een router gescoord in de grootste winkel die ik ooit gezien heb en na wat genuttigd te hebben gingen we weer huiswaarts. Daar aangekomen mist Marja iets. Mijn camera. Die lag net nog achterin toen zij hielp de spulletjes achterin te leggen. Die lag naast mijn leren jas. Mijn trots. Wel gloeiende...... wie haalt het in zijn hoofd om met mijn spullen aan de haal te gaan. Foto's van de afgelopen vakantie en de verbouwing van mijn dochter. Ik kan je niet vertellen hoezeer ik de ziekte er in heb. Ik heb uiteraard van de verbouwing een backup gemaakt vooraleer ik weg ging maar van deze vakantie natuurlijk (nog) niet.

Mijn cachetas ligt er naast en tevens de tas waar de lens en diverse kabeltjes en geheugenkaartjes in liggen. Onaangeroerd. Maar ^%#@$^%&%^&$ wel mijn camera. En mijn leren jas. 400 euro voor betaald. En de camera natuurlijk meer. Zo gaat de lol er wel vanaf.

Nou ja, nu maar naar de SuperU om broodjes voor de terugreis morgen te kopen en dan maar hopen dat die terugreis mee gaat zitten. Maar allee het is overmorgen zondag en dat is toch voor veel mensen reden om zeker de ochtend iets anders te doen. En dan zijn wij Parijs al voorbij. We hebben zelf niets en het is maar materiaal, maar toch.....heb ik een onbestemd gevoel.