Tweede korte vakantie:

 

We hebben een weekendje Groningen / Duitsland geboekt. We gaan naar een tuin kijken en als er wat moois is gelijk aanschaffen en verblijven in een Gasthause in Duitsland. Een B & B, maar dan op zijn Duits. 

 

We hebben een koffertje gepakt en met een goed boek er bij vertrekken we richting Groningen. Daar zijn we nog nooit geweest en eigenlijk moet je je daarvoor schamen. We vertrekken richting de A 28 en horen terwijl we op weg zijn dat dit ook het weekend van Assen is. Je weet wel, iets met motoren en zo. 

Tja, dat krijg je als je nergens op let, alleen maar wanneer we zelf tijd hebben om weg te gaan. Op zich erg mooi dat je weg kan als je wilt. We hebben geen kleine kinderen meer thuis en dus is het iemand regelen die de katten eten geeft en weg zijn we.

Zo zijn we eens naar de bollen gaan kijken. Je weet wel, die uitgestrekte bollenvelden in Lisse en omstreken. Kan niet missen, we gaan in Bergambacht de weg op en verlaten die niet eerder dan dat je in Lisse bent aangekomen. Dat lukte wel, maar wij hadden er nooit bij stil gestaan dat als je bollen in je eigen tuin allang uitgebloeid zouden zijn, ze misschien ..... Afijn, het was wel een leuke dag en we kunnen er nu ontzettend om lachen.

Het was een lange reis en hoe verder je weg rijdt van de randstad, hoe minder volk je op de weg ziet. Tenminste, als je op een andere week dan de TT gaat. Nu bleef het maar druk en wij elkaar maar aankijken. Aangekomen bij het tuincentrum bleek het best groot te zijn. Dus de reis was het waard. Ook zagen we erg leuke planten, maar de temperatuur was toen al zo hoog en de reis ging nog verder weg, wij het niet aandurfden om wat te kopen. Het zou echt niet goed gekomen zijn. Maar wel leuke ideeën opgedaan. En een plant die ik in de tuin heb staan, geïdentificeerd. Ik weet nou hoe die heet en hoe groot hij wordt. Erg, erg groot. Maar, zo verzekerde ik Mar, niks wat mijn snoeischaar niet aan zou kunnen.

Na het bezichtigen togen wij richting Duitsland. Een groot herenhuis in Victoriaanse stijl. Tenminste als het in Engeland had gestaan. Nu weet ik niet hoe het daar heet. Maar de stijl was hetzelfde. We werden welkom geheten door een jonge man welke perfekt Nederlands sprak. Hij liet ons het register tekenen en  de kamer zien.

Een mooie kamer met een stoel en een groot bed. Niks mis mee. En een prachtig balkon. Welke uitkeek op de overzijde van de straat met een gebouw van pakweg 10 jaar oud. Waar jongelui in woonden. Ook niks mis mee, maar we hadden er toch andere ideeën over toen we boekten.

Na de uitleg waar we iets konden eten en waar de mooiste plekjes van Óst Friesland zich bevonden gingen we op weg. Mar zag een winkel waar 70 % korting werd gegeven op zomer schoenen. Dus......en ik naar de heren afdeling. Tot mijn verbazing lopen de maten daar tot 50 en ik heb dat net nog niet. Dus ik pak 2 stel schoenen , trek die aan en die passen. Dan nog een spijkerbroek en een shirt en ik moet 140 euro afrekenen. Normaal gesproken koop ik daar 1 schoen voor.En Mar vond niets van haar gading. Jammer hoor, even terug naar de kamer en dan lekker eten.

En dan komt het. Die Duitsers hebben het over een lichte lunch of een licht diner. Maar die mikken overal jus overheen. En spek. En worsten. Dus ik had het er onvoorstelbaar naar mijn zin en Mar bestelde een maaltijd salade. Maar ook deze wordt voorzien van voornoemde ingrediënten. Die werden naar mijn kant overgeheveld. Lekker en veel. 

Dan, na het eten, lopen we een blokje om en vinden in een winkelpand foto's van huizen die te koop staan in Öst Friesland. En tot onze verrassing staat onze B&B er bij. Dan blijkt dat de B&B van de ouders van de jongeman was en dat zijn duifje er niet achter stond dat e.e.a. haar leven zou moeten worden. En dus stond de santekraam te koop. 

 

Des morgens een ontbijt wat bedacht was door een man. Dat kon je zien. Niks meer en niks minder. Genoeg. In een tot eetzaal veranderde keuken. Het hele pand was overigens ook zo ingericht. Iedere kamer had stoelen en een bed en een kast. Maar echt helemaal niks paste bij elkaar. Zelfs mij viel dat op.

Na betaald te hebben zijn we huiswaarts gegaan. Maar wel via Duitsland. We zijn pas weer in Nederland gaan rijden toen we  de TT al ruim gepasseerd waren.

Onderweg hebben we nog de Duitse Equivalent van Excelsior gezien.

 

En een restaurantje naast een mooie rivier.

 

Pracht plekje. Erg rustig, maar dat kwam dan weer omdat we 400 meter bij een evenement vandaan zaten waar al die Duitsers heen gingen. Iets met kramen, zomer en heel veel eten.