Geocachen de tweede dag.

 

Vandaag maandag de 3e juli gaan we geocachen. Ook een bezigheid die je in alle gevallen brengt naar plekjes die je normaal gesproken nooit zou bezoeken. En zo was het ook deze keer weer. We bezochten het mooie plaatsje Thenay ( wie kent dat nu niet ?) Op de heenweg langs Contres voor de eerste. Niet zo spectaculair om te beschrijven en vandaar naar Thenay. Een boulangerie , een kerk en een kroeg. De kerk hebben we gezien. De Fiat neergezet langs een weg die gewoon stopt. Vandaar over een graspad ( lijkt wel dropping ) naar de eerste van de vijf. Marja vindt deze uiteindelijk na behoorlijk lang zoeken. Je kan wel een hint krijgen,maar die is in het Frans en dan doen ze hier alles beschrijven alsof het een cryptogram betreft. Soms vertaal je het goed en soms .... Uiteindelijk gevonden. Zie je hem ook ??

De tweede was iets verder weg. Je moet je voorstellen dat je in een bos loopt en daar zijn verschillende (soorten) bomen. Soms wel meer dan dat. En op 1 plekje hebben ze dan zo'n ding verstopt. Je zoekt je de ..., maar als je het dan uiteindelijk vindt, dan heb je toch een euforiegevoel. Tja, als je het nooit hebt gedaan dan heb je er ook niks mee. Natuur en spanning. En wandelen. Heel veel wandelen. Maar niet zo snel. het is voor ons zeg maar een compromis. Marja die niet wandelt, maar ook net nog niet rent en ik die net niet wandelt en net niet omvalt. Ik laat er nog 1 zien. Die waar we een half uur naar gezocht hebben. En dan... dan ineens zie je het ding. 

 
Maar je staat zo ver van de weg af. Misschien een suf spel, maar wij hebben er plezier aan. En onderweg kom je vlinders tegen, zo veel zie je normaal gesproken alleen in een vlindertuin. 


Dambordjes, Koninginnepages, Icarusblauwtjes Grote weerschijnvlinders in onvoorstelbare hoeveelheden. En allemaal voor niets. Prachtig als je er oog voor hebt. En nergens mensen, zo ver het oog reikt. Dan voelen we onze magen knorren en gaan wat te eten scoren. even kijken op de uurwerken, 14.15 uur. " Zo, dat is laat."
Of juist vroeg. Te laat voor een lunch te gebruiken en te vroeg om een boulangerie te bezoeken. Alles gesloten. want het is Frankrijk en die lunchen (warm) van 12.00 tot 14.00 of 15.00 uur. Een bezoekje aan de SuperU doet ons voorzien van een droogje en een natje. Een prachtig land met hier en daar een gebruiksaanwijzing. Maar och, vlak ons Hollanders niet uit, wij kunnen er ook wat van. Dus..... 

Morgen gaan we weer verder.