Eijs, Zuid Limburg:

We wilden altijd nog een keer naar Maastricht. En hebben dus de stoute schoenen aangetrokken en hebben geprobeerd een hotel of B&B te boeken. Maar wat wil het geval, Andre Rieu is daar neergestreken en dus is het of allemaal uitverkocht of drie keer zo duur geworden. Dus we zetten het filter van Booking.com op afgegeven cijfer en dan van hoog naar laag en kijken wat er te kiezen valt in de onmiddellijke omgeving. Immers, is Nederland niet erg breed op dat punt en dus hoef je niet zo veel te reizen om alsnog in Maastricht aan te komen. En als hoogste staat  "Zondag" in de lijst. Een navraag vooor de datum leert dat er nog een kamer vrij is en dus zetten we de boel vast. Onmiddellijk daarop valt een bevestiging van zowel Booking als de uitbaatster in de mailbox. We plannen de korte vakantie in onze agenda en gaan door met de normale werkzaamheden. Na een aantal dagen een bericht uit het altijd mooie Eijs. In verband met het annuleren van de andere kamer is de  mogelijkheid vrijgekomen om een andere kamer dan de bestelde  te nemen. Ook deze heeft een zitje buiten met openslaande deuren, alleen heeft deze een aparte douche en een bad. Bij de andere kamer douche je in je bad. Dus we opteren kamer Stoer. Aangekomen in Eijs hebben we gelijk in de gaten dat we de fietsen voor niets hebben meegenomen. Wat een hoogteverschillen hier. En wat een temperatuur. Ruim 30 graden. We overleggen met Lydia ( de uitbaatster ) en die geeft aan dat ze electrische fietsen handiger voor ons vindt. En wat zegt mijn Mar ? Die is het volmondig eens met Lydia. Nou ja...... dus gelijk de fietsen besproken  en geregeld dat deze de volgende morgen gebracht zouden worden op de B&B. Fantastisch geregeld dus.

De kamer is groot en voorzien van alle gemakken. Een kast om je spullen in kwijt te raken en boven staat een grote ruimte tot ons aller beschikking ( 3 kamers ) om een boek te lezen of een spelletje te doen. Allemaal daar aanwezig. Tevens worden we uitgenodigd om vooral zelf maar koffie of thee te zetten. Een echt bonen koffiezetapparaat en thee met smaakjes die we nog niet eerder hadden gezien. (Darjeeling Green Tea). Als we trek hadden in een stukje fruit moesten we dat vooral gewoon nemen. Stond op de balie. En als we iets kouds wilden zetten, stond er een grote koelkast tot onze beschikking. Met andere woorden, het was af. Helemaal af.

Deze dag hebben we afgesloten met een bezoek aan de plaatselijke golfclub ( als je dat beoefend kun je lopend je hobby uitvoeren) maar ze hebben ook een heerlijk restaurant er bij. Daarna een wandeling in de onmiddellijke omgeving en met een goed boek de dag afgesloten op het zitje naast de openslaande deuren. 

De volgende dag hebben we de fietsen gepakt en zijn we de gehele dag bezig geweest om caches te zoeken in de omgeving, En voor degene die deze hobby ook uit oefenen, er zijn er teveel om in een week op te pikken.

We besluiten om 's middags warm te eten en 's avonds brood te eten. Dit omdat de golfclub op maandag en dinsdag dicht is ??? Geen probleem. Zo je het maakt, zo heb je het. En ook dat is geen probleem voor de uitbaatster. "Neem gewoon bordjes en bestek van mij mee" zo sprak ze. 

Na het ontbijt de volgende dag zijn we na alles weer opgeruimd te hebben naar Aachen vertrokken. Duidelijke uitleg waar de auto neer te zetten en waar je moest zijn in Aachen om jezelf te vermaken. Hier zien we nog iets wat ons opviel. Een jonge dame op het terras klapt haar laptop dicht en zet haar tas er boven op, om vervolgens met hond even in het ethablisement te gaan. En niemand, helemaal niemand maakt aanstalten om er van door te gaan met haar eigendommen. Maar ook niemand valt het op. Hier kan het dus nog. Wat een genot om naar te kijken. Ze komt terug, klapt de laptop open en gaat verder met waar ze mee bezig was. Ook deze dag afgesloten met een heerlijk diner en 's avonds met het licht van een buitenlamp een boek gelezen. We lijken wel bezagdigde oude mensen aan het worden.

Na het laatste ontbijt in Zondag gaan we dan weg om uiteindelijk in Maaastricht aan te komen. We hebben Lydia bedankt voor haar fantastische gastvrijheid en afgesproken om nog eens terug te komen. En dat gaat ook gebeuren. Wat een warm mens. 

We gaan naar Maaastricht en lopen hier uren in het centrum rond. Prachtige stad. Even nog langs het Vrijthof gewandeld om naar de resten van Andre Rieu te kijken. Wat een spektakel maakt die man er van. En dan nog een cache opgepikt die we nog even aanhalen. Want dit is de grootste en de mooiste die ik dit jaar gezien heb. De SNS bank heeft een kluis in het naastgelegen pand. En dit pand heeft het verhuurd. Aan een bedrijf die kookspullen verkoopt. Maar in die kelder staat dus de kluis. Met een deur van 20 centimeter plaatstaal en een kamer er achter van pakweg 2.0 meter breed en 2.5 meter diep. Met allemaal kluisjes er in.En daarachter allemaal laatjes. En in één van deze laatjes zit de cache. 3697 favorieten heeft de cache al op zijn naam. En ik begrijp waarom.

Hierna de Fiat de sporen gegeven en opwaarts naar het alom zo mooie Bergambacht getogen. Waar wij rond de klok van 17:00 uur aankwamen. En de volgende vakantie ? Die staat alweer gepland. U hoort van ons.