Dinsdag 25_6_2013

Vanmorgen gewekt door de zon. En door de schoonmaak auto van de gemeente. De Engelsen gooien alles wat ze over hebben op straat. Lege bierblikjes, plastic flessen, chipszakjes, alles wat leeg is mik je gewoon op straat. En iedere morgen komt een schoonmaakploeg de bende opruimen. Zo ziet alles er heel netjes en opgeruimd uit als de doorsnee toerist zijn ogen opent. Niet iedereen is om half 6 klaar wakker met zijn boek in zijn handen turend over de baai. Maar of je gaat een boek lezen of je maakt je vrouw wakker met de vraag of zij misschien ook..... Neen, ik lees mijn boek wel. Alles wat slaapt moet je laten slapen is het credo van mijn vrouw. Dus als we samen wakker zijn en gedoucht en aangekleed gaan we pas naar beneden.

 

De tafels zijn herschikt en we zitten aan het raam. Gewoontedier die ik ben moet ik even wennen. Grrr.. zat net zo lekker, maar alla, ik ook aan het raam. Want dan kunnen jullie ook eens naar buiten kijken. Ik bestel natuurlijk weer de porridge ( is gewoon havermoutpap met stroop, maar wel uitermate aangenaam in de morgen ) en het full English breakfast. Uiteraard ook vandaag weer met de black pudding. Niet over nadenken maar gewoon naar binnen schuiven. Evenals de worst, warme worst met ei en bacon. Je moet als recht geaard Hollander toch niet willen dat je dat altijd voorgeschoteld krijgt ? Maar goed, met tentenkamp begin ik al 32 jaar met een broodje bal met mayonaise en dat is ook best een beetje gek. Na gedane zaken krijgen we te horen dat een koper misschien vandaag de B&B komt overnemen. Wij wensen Barry en zijn duifje heel veel succes en vertrekken met de noorderzon. Of naar, dat mag ook. We gaan vandaag richting Cornwall en willen eigenlijk naar Land's end. Onze uitbaatster heeft gezegt dat Foi erg mooi is. Dus wij af. Nú weten we dat Fowey uitgesproken wordt als Foi, maar vanmorgen dus nog even niet. We zijn wel in de buurt geweest, maar even niet aangekomen. Dus als je toch in de buurt bent rijden we langs het Eden project.

Een oude tin mijn die opgeknapt is en waar men heel verantwoorde dingen doet met de natuur. Zag er eerst niet uit en nu een waar paradijs. Kost wel wat, maar dan heb je ook wat. Een meditaraine en een tropisch klimaat weggestopt achter een soort bijenhoningraat.  En onvoorstelbaar warm binnen in die raat. Zo warm dat men de bovenste verdieping al gesloten had.
Marja zei na een uurtje wandelen dat ze het echt wel had gezien en naar buiten moest ! Dat betekent dat wij de uitgang gaan opzoeken vooraleer zij een uitgang maakt. Even een broodje nuttigen en nog even van de natuur genieten. En dan stelt ze voor terug te rijden om een Guinesse te nuttigen in Tourgay. Nou, dat is niet tegen dovemansoren gezegd en dus togen we op richting de auto. Die natuurlijk een kolere eind weg staat. Bij de banaan op precies te zijn. Gelukkig hebben we nu al wel verder gereden dan gisteren. Bij de eerste de beste plek zijn we doorgereden en dat was maar goed ook. Dat was nog minstens een kwartier lopen. Nu hebben we de auto al na ruim 10 minuten wandelen. En uiteraard ook hier weer omhoog lopend. Hoe het komt dat heel veel Engelsen zo dik zijn vraag ik me echt af. Je loopt hier alleen maar berg op. Maar fietsen doen ze niet. Je ziet ze soms wel, maar dan fietsen ze race, op de snelweg. We hebben geen huge ladys met tassen aan het stuur met kind voor en  kind achter op de weg gezien. Alles gaat hier met de auto. We gaan nog even naar een restaurant zoeken. Iets met fish and chips en aword winning. En dan vanavond naar Tineke Teeuwen. Die tegenwoordig anders heet, en hier een safaritour organiseert. Ben reuze benieuwd. Heb Tineke toch al een paar jaar niet meer gezien. Hou jullie op de hoogte. Het is toch maar geen fish and chips geworden.   Dezelfde als gisteren wel. Steps and legends. Steps omdat je 13 treden omhoog moet en legends omdat ze alle 13 dood draaien. Elvis, Roy, George en vele anderen. En overal foto's van dode mensen. Niet van dat ze dood zijn, maar ze zijn het wel nu. Elvis en James Dean en Marilyn Monroe. Maar wel op een mooie manier neergezet. En het eten is formidabel. Ook allemaal dood, ik eend en Marja zeebaars.

En heel apart, een nagerecht dat een trio van smaken heet en bestaat uit 4 ! gerechten. Ik heb nog even heel subtiel gezegd dat het eigenlijk een kwartet moet heten en dat wisten ze zelf ook wel, maar een trio spreekt meer aan. Nou ja, dat zal dan wel. Dus Marja en ik hebben beiden een trio besteld. Vier voor de prijs van drie. Waar vind je dat ? En het bezoek aan Muizen Tineke was heel gezellig. Als je nog mee wilt doen aan de door haar geregelde safari-tour moet je snel zijn. Anders vis je achter het net. Vooral als je niet zelf wilt rijden of je de taal niet helemaal machtig bent is de safari-tour absoluut aan te bevelen. En na een gebruikelijke alcoholische versnapering is het weer tijd de ogen te sluiten en naast mijn vrouw plaats te nemen in het king size bed.   Want als je niet goed voor jezelf zorgt, dan doet niemand dat. Het is half twaalf en morgen beloofd een drukke dag te worden. We gaan op zoek naar de wortels van Agathie Christine. We'll keep in touch.