Volvo V40.

 
 
 
Mag ik jullie voorstellen, onze nieuwe vervangende vervoer Volvo. Pracht auto. Gistermorgen om half 10 geregeld. Binnen een kwartier. Maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat e.e.a. absoluut niet gelukt had zonder de uitbater van de B & B, Rene. Die spreekt namelijk vloeiend Frans en zonder hem was de boel zeker geëscaleerd. Maar goed, we hebben na het ontbijt de auto opgehaald en zijn voor het eerst deze vakantie naar de bekende kastelen afgereisd. Heel bijzonder is dat Rene alles weet over deze streek. De rest van de wereld heeft Wikipedia, maar hier in Sassay hebben ze Rene. En dus ook waar je de mooiste tuinen, de best bewaarde kastelen en de leukste dorpjes kan bezoeken.


En we hebben al een heel mooie gezien. Foto's staan nu nog op mijn camera maar een kleintje kan ik nu wel even laten zien.
 
 
 
Hier staan in deze buurt de mooiste kastelen en de allermooiste tuinen.
De Engelsen kunnen er wat van, maar stiekem denk ik dat ze de boel afgekeken hebben van de Fransen. Een lust voor het oog. 
Sommige kastelen hebben de tand des tijds extern wel overleefd, maar zijn binnen helemaal uitgeleefd. En daar is deze er 1 van. De benedenverdieping is prachtig, maar boven was zelfs geen geld meer voor een behangetje. Jammer om te zien. Ze doen hun best wel om geld te verdienen, maar ik denk dat het beter werkt om voor 1 prijs alles te mogen bekijken, dan voor 12 euro alleen het kasteel en voor een additieve 9 euro de tuin te kunnen bezoeken.
Maak er 15 van en laat iedereen overal binnen. Plak er boven een behangetje op en maak ook daar weer wat moois van. Nu verpauperd de boel en dat is zonde.

Maar goed, de tuinen konden we niet bekijken omdat we niet begrepen hadden dat er daar apart voor betaald diende te worden. De Fransen spreken Frans en als je in je goeie gedrag probeert om ze te begroeten in hun taal, dan komen ze los......een waterval is er niks bij. Dus geen tuin.

Hierna  hebben we onze caches in de buurt opgezocht na het kasteel bezoek en Marja vond de manier om een kluis te openen. Sta je daar al 10 minuten te kijken voor een kastje, tot vier keer toe de Franse gebruiksaanwijzing te lezen om er uiteindelijk achter te komen dat alles aanwezig moet zijn om de kast (lees het slot ) te openen, en dan komt zij met de oplossing. Ik weet het nu  en jullie ?

 

 

 

 

Sleutel ? PTT ??

 

 

 

 
 
 
 
Nu hangen er twee Bergambachtse schildjes die de wereld rondgaan en ik heb er 1 uit Zwitserland die naar Nederland komt. Ook leuk. Het volgende kasteel zijn we wel naar toe gereden, maar een buitentemperatuur van 38 graden weerhield ons ervan om de Volvo te verlaten. Morgenvroeg gaan we terug.

Nu zitten we in de tuin van Rene en Alwien en gaan straks eten. Glaasje wijn er bij en dan gaan we nog een poosje Kubb en. 1 ding is wel duidelijk geworden, je kunt niet in 1 vakantie in de Loirestreek alles gezien hebben. Dat worden echt meerdere afspraken. Maar duidelijk is wel waar je moet zijn.

In B & B Les Hirondelles du Moulin in Sassay.  We verlieten de dag rond de klok van 10.30 uur voor een verkwikkende slaap.