Sightseeing. / visites touristiques

 

Op de planning staat Vendome en Mont Richard. De twee uitersten van het district. Tussen de Loire en de Cher ligt het gebied waar wij verblijven en wij zoeken graag de grenzen op. Dus Vendome als eerste ( als je die op wilt zoeken dien je een dakje ( boven de 6) op de o te zetten. Maar ik heb geen idee hoe dat op mijn tablet te doen.) Een chateau van wel 1000 jaar oud en dat kun je dan ook zien. Er staan precies nog twee muren en een paar bonken puin. Maar wel een schitterende tuin er om heen. Een pracht gezicht vanuit de ruïne naar het stadje.

 Een paar plaatjes voor een sfeerimpressie.
Twee kerken en een heleboel architectonische hoogstandjes. Met ook wel dieptepunten. Nieuwbouw en oudbouw door elkaar heen. Och, men neemt het leven zoals het het er is, denk ik dan maar. 

Hier hebben we een toeristisch stadje welke begrijpt dat als alles dicht gaat om te lunchen je niet echt heel veel toeristen aan je bindt. Dus blijven de kroegen open en gaat voor de rest alles dicht. Rest ons niets anders dan de kuierlatten aan te trekken en ons elders te vervoegen. Leuk stadje met een aantal leuke beziens-waardigheden. We zien nog een boom die zo groot en dus ook oud is dat Marja heel niet op valt als ze er voor staat. Maar verder is er niet veel te beleven. Dan gaan we on route naar Mont Richard. Daar schijnen hele mooie plaatjes te schieten te zijn. 
In ieder geval is er een plekje waar je met je voeten tot in de Loire kan komen. En daar zijn we wel voor te porren. we parkeren de Fiat ( die zich wonderwel staande houdt in deze temperaturen ) en lopen naar de beroemde brug. Boven de brug is het kasteel met een zeer in het oog springende boom. Bijna net zo groot als het kasteel zelf. Onvoorstelbaar, zo daar in die bergen. En op de hoek een antiqair. dat wil zeggen , een jonge dame die al vegend over haar smart phone de uren probeert door te komen. Twee honden die je aankijken met een blik als zou je ergens aan willen komen ze meteen je hele arm er af willen bijten completeren de bende. Dus gaan we snel op weg naar het water. Een heerlijke verfrissing kan ik je mededelen, als de temperaturen boven de 35 graden tikken.

Na een half uurtje togen we weer op weg naar de voiture de luxe en komen bij de antiqair de MAMMA tegen. Terecht met hoofdletters. Ik heb van mijn leven niet zo veel vet aan 1 mens gezien. Ze ademde als een gnoe in doodsnood en zo keek ze ook. De hele stoep was gevuld met die vrouw. Ze zat voor de deur op haar stoepje en overzag het uitpakken van de auto door haar ( denken wij ) zoon. Na dit schouwspel even aanschouwd te hebben stapten wij in om terug te keren naar de B&B van Rene en Alwina. Wat een vreemde mensen zijn er toch op deze aardbol. En wat, zo zat ik te peinzen, moet dat mens naar binnen schuiven om er zo grotesk uit te willen blijven zien. Goed, weer een dag voorbij en vanavond gaan we weer een fijn stukje wandelen en ik ben erg blij dat de hond, wiens kant ik gekozen heb, ouder is dan de dame die nog wel een stukje verder kan wandelen. De dames lopen met het vrouwtjesdier ( en dus verder weg ) en wij de mannen met  het oude mannetjesdier. En die loopt net zo snel als ik. En daarna nog een glaasje wijn of bier en dan in het mandje.