Dinsdag in Arcen.

 

Vanmorgen als te doen gebruikelijk rond 06:00 uur wakker geworden. Op de tv nieuws vanaf de politieke kant. Ik waan me even in 1925. Onvoorstelbaar dat er gesproken wordt over een vrouw als lijsttrekker bij de SGP. Die partij moet zich schamen,  genoeg daarover en terug naar 2013, Mar slaapt nog en ik douche me even. Dan plannen maken voor vandaag. Even naar de kasteeltuinen gaan is er niet bij. 32 ha groot. Dus daar zijn we een halve dag en misschien nog wel langer mee bezig.
 
Arcen is mooi en heel schoon. We zijn ruim 4 uur in de kasteeltuinen geweest. Honderd foto's gemaakt en 50 kilometer gewandeld. Maar het is daar fantastisch. Gelukkig hebben we besloten om in de middag naar de thermaalbaden te gaan en dat blijkt een heel goede beslissing te zijn geweest. Daar knapt een mens van op.
En dan gaan we eten. We besluiten naar een Italiaan te gaan. Ik een vissoep en daarna een dubbelgeklapte pizza. En Mar een tomatensoep en een entrecote met ui, tomaten en nog een paar extra ingrediënten. Met als resultaat dat we samen zo vol met voesel zaten dat we tot 23:00 uur op zaten met een volle bast. Dat laten we ons niet meer gebeuren. Nemen we ons voor.
De prijzen zijn ook heel verschillend. Als gulden regel geldt dat als het eten goedkoper lijkt, de drankprijzen behoorlijk hoog worden. Pils ligt tussen de 2.05 € en de 3.75 €. En eten tussen de 25 € en 16 €. De hoofd maaltijd heb ik het dan over. Met de daarbij behorende drankprijzen. En dan kom je in het Maashotel en dan vraagt de bar dame wat we willen drinken, ik schat je vrouw in voor droge witte wijn en jij een groot glas witbier van Hertog Jan. En daarom hou ik zo van Limburg. Morgen weer een dag.