Burgh Haamstede:

De allereerste keer dat we een weekend weggaan is naar ZuidHolland. Dat wil zeggen, voor de volksmond is dit Zeeland, maar het behoort Zuid Holland toe. En de Zeeuwen zien dat ook zo. We hebben een hotel geboekt met de illustere naam Grand Hotel ter Duin. Een wellicht prachtige naam voor een nog mooier pand. Een lust voor het oog. Eenmaal binnengekomen word je vriendelijk geholpen door een aantal medewerkers. Allemaal jong spul. We hadden dit gevonden via onze ANWB lidmaatschap. Dan krijg je meer korting als je langer lid bent. En wij zijn platina lid. Langer kan daar niet.  > 25 jaar. 

De kamers zijn groot en de bedden goed. Je kan hier ook een kamer kopen. Die wordt dan je eigendom en wordt dan verhuurd door het hotel zelf. Doen wij natuurlijk niet, we blijven maar even. We huren 2 fietsen en willen eigenlijk electrische fietsen,maar krijgen te horen dat die een dag van te voren aangevraagd dienen te worden. Dus nemen we gewone. 

 

In het pakket zit een hapje en een drankje als je binnenkomt, een bitterbalcompilatie, een menu voor 2 personen en rond de klok van 17:00 uur een tappas hapje. 

Welnu, wij zijn in het verleden wel eens in Turkije geweest, in zo'n all inclusive hotel. Waar de mensen beesten worden, als ze het al niet al waren. Dat gedrag zag je hier ook. De gemiddelde leeftijd was rond de 70 jaar. Maar zodra de borden aangevuld waren met hapjes, stonden steeds dezelfde bejaarden in de rij om als één van de eersten een bord vol weg te graaien van tafel. Daar willen wij niets mee te maken hebben en dus wachten wij netjes onze beurt af. Maar ik heb nieuws voor je, dan heb je na een uur dus helemaal niks op je bord. Want die lui blijven maar lopen. En zelfs zeuren dat er om 17:55 uur geen nieuw bord neer werd gezet, want er stond van 17 to 18 uur. Op zo'n moment schaam je je toch voor je medemens.
Dat gingen we dus niet meer doen. op weg naar het resaturant dan maar.  Daar werden we op een speciale wijze geholpen. Een dame vertelde ons dat je mag kiezen uit vlees of vis en het toetje was al bepaald. Einde discussie. Ok. Dus wij een drankje besteld en het eten afgewacht. Eigenlijk wilde ik nog een voorgerecht en wat anders dan de kok had voorgesteld. Maar daar kreeg je de kans niet voor. Eten wat de pot schaft.

Binnen 20 minuten hadden we alles op. Niks mis mee, gewoon lekker eten. En dan gaan ze de boel opruimen. Je krijgt een voucher mee voor de volgende dag met een korting van 10 % en voila, diner done. Al met al voldoende reden voor ons om elders een plek te zoeken voor de volgende dag om het diner te gebruiken.Voor de rest was het fantastisch. 

 

Een aanrader om eens naar toe te gaan, maar niet via zo'n uitgemergelde boeking. Dat zal de oorzaak wel zijn, verwacht ik. Het eiland is prachtig en we hebben ons daar bijzonder goed vermaakt. Het visrestaurant van Burg Haamstede was fantastisch en zelfs toen het helemaal afgeladen was, mocht je nog gewoon komen eten. Zetten ze de boel buiten gewoon op.

 

 

Wij hebben heerlijk gefietst. Op de terugweg naar vrienden van ons in Ouddorp geweest om daar een afzakkertje te nemen voor de grote terugreis. En een heel grote wandeling langs het strand van Ouddorp gemaakt. Ook leuk. 

 


 

We komen hier zeker nog eens terug.